2016 m. rugsėjo 14 d., trečiadienis

Senatvės iššūkiai ir galimybės


Nuotr. iš feisbuko Dž. Kvaas  fanų klubo
Kitą savaitgalį važiuosiu į Kijevą, kur bus transliuojamas prof. S.Kovaliovo seminaras „Antieidžingo psichoterapija“.  Šis seminaras bus apie tai, kaip sustabdyti ar net pakreipti priešinga linkme organizmo senėjimo procesą.  Galite pasakyti, kad tai neįmanoma, tačiau jūs tikrai pastebėjote, kad kai kurie žmonės, dar būdami visai jauni, atrodo kaip seniai, o kiti, jau amžiuje,  bet vis dar žvalūs, kūrybingi ir produktyvūs kaip niekada gyvenime.

Manau, kad tiesiog puiku, kad internete atsiranda vis daugiau informacijos apie tuos senjorus, kurie „atsisakė“ senti įprastai.  Ir jiems puikiai sekasi.  Ir tokių, pasirodo, yra ne taip mažai ir jų vis daugėja.  O mums taip reikalingi įkvepiantys pavyzdžiai, kad nevirpėtume kiekvieną gimtadienį, pasipildant metų kraitelei.

Jūs tikriausiai matėte yotube vaizdo įrašą, kuriame žilagalvė senutė stovi ant rankų žemyn galva,  atlieka gimnastikos pratimus ant lygiagrečių.  Žinoma, ji neprilygsta jaunutėms olimpiadų dalyvėms.  Ji ir nesilygina.  Nes Džoana Kvaas (Johanna Quaas) jau perkopė aštuoniasdešimtmetį.  Ir tai, ką ji daro ant lygiagrečių, jos amžiuje yra stebuklas. 

Įdomu tai, kad Džoana į gimnastiką atėjo visiškai vėlai – kai jai buvo 30 metų.  Jai būtų buvę beviltiška rungtyniauti su savo bendraamžėmis, kurios  treniravosi šioje sporto šakoje nuo vaikystės.  Bet Džoana ir nekėlė sau tokio tikslo.  Gimnastika buvo jos aistra ir malonumas.  Tad nekeista, kad su amžiumi jos žvaigždė ėmė vis ryškiau žibėti.  Ir dabar jos pasirodymus žiūrovai palydi ovacijomis.

Ir vis tik Džoana jau ketina nebedalyvauti rungtynėse, nes jos amžiaus grupėje nebeliko su kuo rungtyniauti.  Tačiau ir toliau dėl savęs ji sportuos.

Palyginus su Džoana, prof. Sergejus Kovaliovas dar palyginus jaunas – jam tik 62 metai.  Tačiau ir jis yra puikios fizinės formos, o darbingumo. Ištvermės, kūrybingumo jam tikrai galima pavydėti. Praėjusią vasarą jis parašė ir išleido dvi knygas.  Naujos knygos (ar knygų?) laukiame ir šį rudenį.  Seminarų metu informacija iš jo kriokliu liejasi.  Nėra buvę, kad jis pravestų du vienodus seminarus.  40-50 procentų informacijos paprastai būna visiškai nauja nei anksčiau vestuose seminaruose.  O šio savaitgalio „antieidžingo“ seminaras bus visiškai naujas. Puiku, kad šią temą dėstys ne pilvotas teoretikas, o žmogus, pats pasiekęs puikių rezultatų ir galintis patirtimi pasidalinti su kitais.

Su dideliu nekantrumu laukiu šio seminaro.  Jis man įdomus ne tik kaip specialistei, kuri kels kvalifikaciją ir galės padėti klientams išlikti psichiškai jaunais, sveikais, energingais ir kūrybingais,  bet ir kaip moteriai, kuri jau perkopė pusamžio ribą ir pati nori tokia išlikti.  Nes man patinka dirbti savo darbą, nes man patinka mokytis, tobulėti.  Jau dabar darau tai, ką noriu, ir noriu tai daryti dar daugybę metų.  Tad šis seminaras tikrai man. 

Beje, mielas skaitytojau, drįsiu pasakyti, kad mintis ir tau apsilankyti šiame seminare nėra iš fantastikos srities.  Seminarą S. Kovaliovas ves Maskvoje, tačiau jis bus tiesiogiai transliuojamas Kijeve.  Nuvykimui į Ukrainą vizos nereikia.  Nakvynė kukliame viešbutuke visai pigiai atsieitų.  Žinoma, dar kelionė, dar mokestis už seminarą.  Tačiau juk ne viskas pinigais matuojama.  O galimybė gauti žinių ir būdų, kaip atstatyti ir išlaikyti sielos jaunatviškumą, yra tiesiog neįkainojama. Daugiau informacijos čia.

Na, o jeigu niekaip neišeina išvykti, tai laukit manęs grįžtančios iš Kijevo su įspūdžiais.  Psichotechnikų pademonstruoti nepavyks, bet būtinai ką nors įdomaus papasakosiu.
P.S. Paruošusi šį įrašą,  internete sužinojau, kad Džoanai Kvaas jau 90 metų ir ji vis dar sportuoja.
P.S. p.s. ir dar radau internete informaciją, kad jau pasirodė nauja S.Kovaliovo knyga "Trumpas gerovės kursas" (o gal "Trumpas kursas į gerovę", nežinau, kaip geriau išversti į lietuvių kalbą.)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą