2016 m. gruodžio 17 d., šeštadienis

Koks turi būti idealus vyras arba savo vyriškosios pusės ieškojimai


Briusas Vilisas
Sveikos, mielosios! Jei jūs dar neradote savosios puselės, arba jau atsibudote, kad tas, su kuriuo kadaise sumainėte žiedus, buvo nelemtas apsirikimas, arba ilgaamžį gyvenimo draugą jau palydėjote į smėlio kalnelį, o gal tik šiaip dairotės į vyrus, nes esate moteris, natūralu, kad pagaunate savo svajones, piešiančias jums tinkančio vyro idealą. Tokios jos jau yra tos moteriškos svajonės. Ir nepulkim jų varyti šalin, nes jos gali padėti geriau pažinti mums pačioms save.

Tikriausiai, esate pastebėjusios, kad gana dažnai vyras su žmona būna panašūs lyg brolis ir sesuo. Kai kas sako, kad laikui bėgant sutuoktiniai supanašėja. Bet gali būti ir taip, kad jau nuo pradžių ieškome kažko panašaus į save. Išdykusi fantazija, lyg koks genialus tapytojas, nupiešia mane, pridėdama vyriškus bruožus (gal net ūsus ir barzdą). Ir nėra kur dėtis, kai pamatai tokią artimą ir įprastą būtybę. Beje, nesijuokit, įžymioji Mona Liza patvirtina šią prielaidą. Ne vienas paveikslo tyrinėtojas atkreipė dėmesį į jos panašumą su Leonardo da Vinči.
Psichologai taip pat pastebėjo, kad mes linkusios (vyrai taip pat) įsimylėti tuos, kurių stipriosios ir silpnosios pusės abipusiai viena kitą papildo. Tik, neaišku, kokios pusės sueis. Gerai, jei tai bus sumanumas, kūrybiškumas, noras augti ir tobulėti, pagarba vienas kito norams ir laisvei, kantrybė ir supratingumas.
O juk gali būti ir ne taip gražu – subėgs į krūvą tinginys ir pedantė, melagis ir apgavikė, šykštuolis ir išlaidūnė, pavyduolis ir plevėsa, medžiotojas ir lapė...  Tada net ir tvirtas namų stogas kilnosis nuo triukšmo, lakstys plunksnos, duš skraidančios lėkštės.
Yra tokia graži legenda, kad kadaise Žemėje gyveno dvigalvės, keturrankės, keturkojės būtybės.  Jos buvo tokios galingos, kad net dievai jų bijojo, todėl ir nusprendė perskirti į dvi dalis.  Kai jie tai padarė, atsirado vyrai ir moterys, kurie nuo to laiko be perstojo ieško savo antrosios puselės, siekdami atstatyti visumą. Ši istorija kaip tik iliustruoja, kad svarbu rasti panašų į save.
Pats laikas būtų žvilgterėti, kokį idealaus vyro paveikslą nupiešė mano fantazija. O! Tai – Briusas Vilisas, “kietas riešutėlis, pasaulio gelbėtojas. Įdomu, ir ką tai sako apie mane.  Gal tokios simpatijos reiškia, kad manyje slypi neatskleista stiprybė ir noras gelbėti pasaulį.  O gal tai tik rodo, jog esu eilinė auka, apžavėta žavaus aktoriaus nerealiais vaidmenimis.
Linga

1 komentaras:

  1. Sprendžiant pagal Briuso populiarumą, noras gelbėti pasaulį labai dažnas moteryse. Bet, atsivertus laikraščius, regiu vien gelbėtojus vyrus! Atrodo, kažkas kita imponuoja moterims šiame vyre. Gal būt net ne vaidmenys, o koks jis tuose vaidmenyse. Oi, bet aš įsiterpiau į laišką moterims! Atsiprašau! Palieku jums šį kietą riešutėlį. :)

    AtsakytiPanaikinti