2016 m. gruodžio 15 d., ketvirtadienis

Liga skatina žmogų pakeisti naujais pasenusias gyvenimo prasmes, kryptis, tikslus ir instrumentus (4 dalis)


Arūno Maniušio nuotr.
Seminaro apie sveikatos atstatymą metu prof. S Kovaliovas demonstravo dvi psichotechnikas, ir antroji iš jų buvo dar vienas darbo su liga modelis, kuris parodo susirgimą kaip pasenusių gyvenimo prasmės, krypties, tikslų ir instrumentų pakeitimo naujais skatintoją.
Šios psichotechnikos video įrašas yra patalpintas laisvam peržiūrėjimui internete.



-        Liga padeda įgyti naujas gyvenimo prasmę(-es).

-        Liga padeda pakeisti gyvenimo kryptį(-is). Gal bėgiojai paskui moteris, o gal priešingai – visą save paskyrei šeimai, užmiršdamas(-a) save.  Ir staiga tau užspaudžia deguonies padavimą toje kryptyje.  Kodėl? Todėl, kad pasąmonė išmintinga.  Ji mato, kad tave, durnių, ši kryptis veda link žlugimo, link mirties ir todėl ligos pagalba stabdo, kad pradėtum gyventi kitaip.  Labai svarbu priimti ligą ir suprasti, kokias kryptis gyvenime ji bando užverti.




-        Tikslai.  Gal tavo gyvenimo tikslas buvo prisikaupti kokio „niekalo“, mašinyčių, namų...  Gyvenimas kalba su mumis su mumis nutinkančių įvykių ženklais, reikia juos skaityti ir būti dėkingiems, kad mums padeda rasti naujus tikslus.  Gal tai tikslai gyventi, suprasti, pajausti gamtos ir meno grožį.

-        Instrumentai. Gal broveisi per gyvenimą, naudodamasis savo nachališkumu, o gal apsimesdavai bejėgiu, kad kiti pagailėtų ir tau padėtų? Jei naudojami instrumentai neskatina gyvenimo, o jį stabdo, tai liga užkerta kelią šiai instrumentinei betvarkei.

Atsakymų į šiuos klausimus radimo metu vėl išaiškėja, kad liga padeda žmogui judėti asmeninio tobulėjimo kryptimi.


Pagal  S.Kovaliovą iš video laidos „Pasveikimo psichologija“ paruošė  Praktinės psichoterapijos centro prie Inovacinių psichotechnologijų instituto specialistė Linga Švanienė

1 komentaras:

  1. Ta pasamonė visai neatrodo išmintinga, jei siunčia sunkią ligą - savęs naikinimo programą. Ir tai vietoj tokio malonaus užsiėmimo, kaip lakstyti paskui moteris! Sakyčiau, tokią pasąmonę reiktų perprogramuoti!

    AtsakytiPanaikinti