2017 m. vasario 24 d., penktadienis

Keičiantis pačiam, svarbu pakeisti ir gyvenimo būdą, nes kitaip sugrįši į pirminę padėtį


Arūno Maniušio nuotr.
Prieš seminarus prof. Sergejus Kovaliovas paprastai atsakinėja į seminaro dalyvių klausimus. 
Praėjusių metų gruodžio mėnesį vykusio seminaro dalyvė pripažino, kad praėjusi psichoterapiją pagal pilną generalinį modulį sveikatai atstatyti, kurį laiką iš tiesų jautėsi geriau, tačiau po kurio laiko atkrito.  Jos klausimas buvo susijęs su tuo, kodėl atkrito ir ką daryti, kad išlaikytų sveikatos pagerėjimą ilgam laikui.


S. Kovaliovas atsakė:
- Būtina išsiaiškinti atkritimo priežastį.  Tai gali būti ir paskutinis ligos pasipriešinimas, kuris paprastai įvyksta. Jo priežastis slypi pačiame dugne ir būna susijusi su ankstyvąja vaikyste.  O tu, galiu pasakyti, būdavai mylima, kada susirgdavai.  Su tuo ir dirbk.

Seminaro dalyvė norėjo pasitikslinti:
- Matot, po modulio pirmas tris savaites aš tikrai geriau vaikščiojau ir puikiai jaučiausi.  Bet paskui...

S. Kovaliovas ją nutraukė:
- Tai neišvengiama. Ir dar vieną modelį psichotechnikų būtina atlikti.  Pateiksiu pavyzdį: gyvenote vieni, paskui sutikote žmogų, kurį įsimylėjote, štai susituokiate, o štai ir skiriatės, Kodėl?  Juk jūs mylėjote vienas kitą ir netgi tikote vienas kitam.  Bet jūs nepakeitėte gyvenimo būdo
!

Arba kitas analogiškas variantas: jūs - neturtingas kaip bažnyčios žiurkė, todėl nusprendžiate lankyti kursus, kaip tapti turtingu ar pan. Po kursų jums kurį laiką ima sektis, tačiau ilgainiui vėl grįžtate į pirminę padėtį.  Kodėl?  Ogi todėl, kad jūs nepakeitėte gyvenimo būdo.  Jūs gyvenate vargšo žmogaus gyvenimo būdą, o ne turtingo.

O jūs ilgą laiką sirgote... Kiek laiko jau sergate?

Seminaro dalyvė atsakė:
- Nuo
1986 metų.

S. Kovaliovas tęsė:
- Matote. Štai išsiaiškinot, kad galima pasveikti.  Pasveikot, o po kurio laiko atkritot.  Kodėl? Todėl kad nepakeitėt gyvenimo būdo.  Tai svarbiausia.

Aš ne kartą apie tai rašiau.  Manęs ne jaudina, ar veikia mano sukurtos psichotechnikos, nes aš puikiai žinau, kad veikia ir yra daugybę kartų patikrintos.  Tačiau pasitaiko, kad kardinalių pasikeitimų neįvyksta, nes būtinas kokybiškas gyvenimo pasikeitimas. Tai reiškia, kad svarbu ne tik šiek tiek lengviau išgyventi, bet pereiti į kitą – tikro gyvenimo lygį, kuriame ne tik gerai gyvensite, bet ir mėgausitės gyvenimu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą