2017 m. balandžio 3 d., pirmadienis

Paprastas būdas, kaip atsikratyti žmogaus-parazito

Visų pirma paaiškinsiu, kad parazitais vadinami žmones, kurie vos ne kasdien prašo ką nors padaryti už juos, tačiau, kaip nebūtų keista, patys niekada neturi laiko padėti kitiems. 

Neseniai viena klientė  su didžiule nuoskauda pasakojo, jog žmogus, kuriam ji daugybę kartų nuoširdžiai padėdavusi, nepanoro su ja bendrauti, kai šiai prireikė skubios nedidelės paslaugos.

Suprantu, kad yra daugybė žmonių, kuriems pasakyti „NE!”, kai jų ko nors prašo, yra labai sunku.  Jei esate vienas iš tokių paslaugiųjų, siūlau pasinaudoti paprastu būdu, kaip atpratinti žmones-parazitus naudotis jumis.

Kitą kartą, kai žmogus-parazitas eilinį kartą prašys jūsų kokios tai paslaugos, iškart paprašykite jo padėti jums.  Tarkim, kolega-parazitas kreipėsi su prašymu suvesti už jį duomenis, o jūs iškart permeskit jam užduotį paruošti už jus ataskaitą ir nurodykit trumpą terminą, tarkim, rytdienai.  


Nustebusio, net amo netekusio parazito paklauskite: “O tu nejaugi  nenori man padėti?”.  Parazitas dar labiau pasimes, nes jums padėti tikrai neketino.  Po kelių tokių priešpriešinių prašymų, parazitas natūraliai liausis kreiptis į jus.

Būna, kai ne tiek parazitas naudojasi jumis, o jūs pats veržiatės visiems padėti, reikia kitiems to ar ne,  o paskui jaučiate nuoskaudą, kai kiti vengia atsiliepti į jūsų prašymus. Vidinį poreikį būti visiems geru galėtų padėti pakeisti psichoterapeutas konsultacijų metu.  Didesnis pasitikėjimas savimi šiuo atveju tikrai būtų naudingas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą