2017 m. gegužės 31 d., trečiadienis

Didelė dalis problemų išsisprendžia savaime


Pasakojama, kad tai atsitiko 1860 metais.  Vienas rašytojas kurdavo trumpus apsakymus apie išgalvotą žmogų vardu Rokambolis ir siųsdavo juos dienraščiui.

Vieną kartą savo herojų jis surakino grandinėmis, patalpino į kartą, prigrūdo jį dar akmenų.  Negeriečiai tą karstą įmetė į Atlanto vandenyną, į pačią giliausią jo vietą.  Būtina pridurti, kad toje vandenyno dalyje knibždėjo daug ryklių.

Kai apsakymas buvo išspausdintas, rašytojas nuėjo į redakciją ir paprašė padidinti honorarą už jo kuriamus apsakymus.  Redaktorius atsisakė tai daryti ir nusamdė kitą rašytoją.  Tačiau bėda tame, kad nei šis, nei kiti nusamdyti darbuotojai nesugebėjo parašyti įtikinamos Rokambolio išsigelbėjimo istorijos.


Redaktorius pagaliau nusileido, sutiko pakelti algą ir paprašė pirmojo rašytojo toliau tęsti apsakymų rašymą. Vienintelė sąlyga – išgelbėti Rokambolį.

Kitą dieną laikraštyje pasirodė apsakymas, kuris prasidėjo taip: „Išsigelbėjęs iš Atlanto vandenyno, Rokambolis neskubėdamas ėjo Niujorko 5-taja gatve...“

Taip taip! Rokambolis tiesiog išsigelbėjo. Taip jau yra, kad didelė dalis problemų, su kuriomis susiduria žmonės, išsisprendžia savaime, jei nesikiši, o leidi vyksmui vykti taip, kaip jis vyksta. Gyvenimas pats atranda netikėtas išeitis. 

O jei kovosi su problemomis, tai jos augs ir didės, lyg drakonas, suryjantis su juo kovoti atvykusius riterius.  Naivu būtų tikėtis, kad drakonas nustips iš bado, jei niekas neateis su juo kovoti. Tačiau neatmeskime, kad gali atsitikti ir kažkas netikėto.  Tarkim drakonui nusibos laukti drąsuolių ir jis išskris į kitą šalį.
Belieka pridurti, kad pasakojimą apie gudrų rašytoją sukūrė Bernardas Verberis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą