2017 m. gegužės 17 d., trečiadienis

Populiariausi duomenų saugojimo slaptažodžiai


Keeper Security išanalizavo dešimt milijonų nulaužtų slaptažodžių ir padarė išvadą, kad žmonės yra primityvūs, slaptažodžių savo asmeninių duomenų apsaugojimui kūrime.
Nežiūrit perspėjimų, žmonės vis dar naudoja slaptažodžiuose savo vardą, pavardę, gimimo datos skaičius ar telefono numerį. Tokius „rebusus“ hakeriai išaižo per kelias sekundes.
Slaptažodžių kūrėjai nepasižymi išradingumu. Į dvidešimtuką pačių populiariausių slaptažodžių pateko 1q2w3e4r.  Jei tai ne jūsų slaptažodis, ir nesuprantate, kuo jis ypatingas, atsiverskite kompiuterį ir atspausdinkite šį slaptažodį.  Dabar aišku? Piktavaliai tokius užraktus sutvarko be jokio vargo.
Kaip manote, koks slaptažodis pagal populiarumą yra pirmoje vietoje?  Neturėtų būti sunku atspėti – 123456. Net 17 procentų vartotojų jį naudoja savo duomenų apsaugai. Populiarumu nesiskundžia ir slaptažodžiai pasword, 111111, bei qwerty. Populiariausiųjų dešimtuko gale puikuojasi 987654321.
Ir dar viena populiari interneto vartotojų klaida – tą patį slaptažodį keliems resursams apsaugoti naudoja net 97 procentai interneto vartotojų.
Panašu, kad slaptažodžiai tapo nepakankamai efektyviais, ir ateityje juos pakeis pirštų antspaudai ar akių rainelės fotografija.
O kol kas pasikeiskite savo slaptažodį, jei jis yra toks, kaip bent vienas iš čia paminėtų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą